گاهی اوقات در هیاهوی رسانه ای برخی عبارات بر اثر تکرار از معنای حقیقی و مفهوم واقعی خود دور شده و حتی دچار نوعی مظلومیت مفهومی میشوند. از جمله این عبارات کلید واژه «سبک زندگی اسلامی» است که طی سالها و ماه های اخیر بیشتر از آنچه که نیازمند ادای حق مطلب بود؛ گرفتار بازی کلمات شده و مفهوم حقیقی آن، ضرورت تعمق و بایسته های تحقق آن در هاله ای از غفلت و کج اندیشی قرار گرفته است.
مسئله ای که با همه عناصر ریز و درشت خود چون خانه و خانواده، خوراک و پوشاک و تفریح، ازدواج و فرزندآوری، شیوه رفتار با والدین و همسر و همکار و همسایه و دوست و رئیس و ... همه و همه ابزار مهم و به نوعی ابزار حقیقی تحقق تمدن نوین اسلامی هستند و تحقق این مسئله؛ مستلزم داشتن الگوی عملی و راه کارهایی است که از طرفی جزء جزء مسائل زندگی را شامل و از دیگر سو مابه اقناع خواستها و سلایق جوامع گوناگون باشد. انسان ذاتاً کمال جو، زیبایی طلب، آرمان گرا و تنوع طلب است و بر این اساس نیازمند تفلید و یا به عبارت بهتر بهرهمندی از مدلهایی است که اولاً همه خواستهایش را مرتفع سازد و آنگاه ابعاد زندگی فردی و اجتماعیاش را ساختارمند سازد.
یقیناً چنین الگوی جامعی را نمیتوان از مدل تجویزی برداشت کرد که خود در مبنا و حتی اصول در دوران چرخهای مدل دیگر دست و پا میزند. چارچوبهای زندگی رضایتمندانه را میتوان از قرآن برداشت کرد. کلمات و جملاتی که فارغ از هرگونه فشری گری و با نگاهی واقعبینانه، برداشت کاملی از زندگی بهتر را منعکس نموده است.
در این صورت از زندگی است که فضای جامعه پر میشود از آدم های مهربان و دغدغه مند. آدم هایی که نگران خوب و بد حال جامعه هستند، در این دستهبندی اجتماعی؛ بخشیدن سخت نیست چون بنده در آنچه خداوند به او بخشیدهبرای خود مالکیتی قائل نبست. انسان این جامعه فرصتی برای فخرفروشی به مردم پیدا نمیکند؛ چرا که همه اشتغالش به چیزی است که خداوند به انجام آن فرمان داده یا از ارتکابش نهی کرده است. (۱)
خلاصه که آدم این جامعه می خواهد باری از دوش بردارد و جلوه تام و تمام این رفتار اجتماعی را میتوان در رفتار و سیره بزرگ پیامبر خدا، حضرت محمد مصطفی (صلوات الله علیه و آله) سراغ گرفت و بی تردید همین اسوه حسنه جامعه را به تحقق تمدن اسلامی سیر خواهد داد. بر همین اساس معرفی سیره نبوی در قالبهای گوناگون و با بهره گیری از ظرفیتهای موجود بزرگترین تبلیغ و کاربردیترین راهکار برای این سبک از زندگی است.
البته باید به ابن نکته توجه داشت ذائقه مخاطب سال ۲۰۱۵ بسیار تنوع طلب تر از قبل است. انسانی که در تاخت و تاز رسانه های دیداری و شنیداری به خصوص در دنیای عظیم و هزار لایه مجازی غوطه ور است و سرعت انتشار از سرعت نور هم فراتر رفته، کار سخت و میدان کار روز به روز و لحظه به لحظه دشوارتر خواهد شد. چه بسا با کوچکترین غفلتی گوی سبقت از کف برود. متأسفانه بخش عمده ای از مصائب ما مسلمانان؛ نداشتن شناخت و عدم آگاهی صحیح نسبت به نحوه معرفی چهره حقیقی اسلام و به خصوص پیامبر اعظم در دنیا به خصوص دنیای اسلام است. نتیجه اینکه این سرمایه غنی با سادهترین متدها دستخوش دیگرگونی میشود در حالی که «بسیاری در دنیا هستند که اگر پیامبر اسلام را اندازه مسلمانها یا حتی کمتر از آن بشناسند نسبت به اسلام گرایش پیدا میکنند. » (۲)
سخن کوتاه ... در آغاز فعالیت بر آن هستیم تا به حول و قوه الهی در سال پیش رو با بهره گیری از مفاهیم قرآن کریم و با محوریت سیره نبی مکرم اسلام به ساخت، معرفی و نشر نمونههایی قابل تحسین از زندگی بپردازیم و در این راه دست همه نویسندگان، پژوهشگران، منتقدان و کارشناسان این حوزه را به گرمی می فشاریم. باشد تا با همفکری و هم اندیشی یکدیگر گامی هر چند کوچک اما خالصانه در راه زدودن غبار از چهره دین مبین اسلام این ثمره سالها مرارت نبی اعظم، رسول اکرم (صلوات الله علیه و آله) برداریم.